Prieëltuin in Tiel

Blikvanger in deze tuinaanleg in Tiel is natuurlijk het prieel. Door het open karakter van het prieel blijft de tuin ruimtelijk ogen.
De lijn van het tuinontwerp is afgeleid van de diagonaal lopende perceel afscheiding. Op deze manier is het prieel dus praktisch geplaatst en vormt het tuinontwerp een eenheid met de woonomgeving, waardoor deze tuin in Tiel weer ruimtelijker lijkt.

De toepassing van oude en natuurlijke materialen bepalen de sfeer en de identiteit van deze tuinaanleg in Kesteren. De gebakken klinkers zorgen voor een authentiek beeld, versterkt door de natuursteentegels en het muurtje van natuursteen. Het prieel is op ambachtelijk wijze met echt riet gedekt; hierdoor past het perfect in het geheel.

Wat verder in het oog springt in deze tuinaanleg in Tiel is de waterloop. De waterloop begint op het hoogste punt van het gemetselde muurtje en stroomt verder naar beneden onder het prieel door. Het verval vanaf het muurtje gebeurt via een RVS overloop. Onder het kleine vlondertje zit een opvangbak van circa 1000 liter. Vanuit deze bak wordt het water weer omhoog gepompt. Op deze manier heb je dus een beekloop zonder de nadelen van een vijver

Tijdens de tuinaanleg in Tiel is de beplanting overwegend fris van kleur aangelegd, met hier en daar bloei. Hierdoor contrasteert en harmonieërd de beplanting uitstekend met de ‘dode’ materialen.

Jaar: 2004
Plaats: Tiel

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik