Moderne tuin in Amersfoort

De wens van deze klant uit Amersfoort was om een strak , modern tuinontwerp te realiseren, met de identiteit van een jaren 30 woning.

Centraal in dit tuinontwerp in Amersfoort staat de waterpartij, die tegen de woning aan begint en rechtstreeks doorloopt onder het natuursteen terras door.
Het typische ‘jaren 30 materiaal ‘ grind is veelvuldig toegepast , maar dan in een eigentijds tintje. Zowel rondom de waterpartij als in de voortuin is het tijdens de tuinaaleg toegepast. Tijdens de tuinaanleg is in de voortuin midden in het grind een verhoogde sokkel geplaatst , om een ornament of een zonnewijzer op te plaatsen.

De leilindes van dit tuinontwerp in Amersfoort versterken het beeld wat in de jaren 30 menig huis opsierde.
De taxushaag tussen de woning en het grote natuursteen terras waarborgen de privacy, omdat de voordeur in het midden van de zijkant van de woning zit. Bezoekers lopen dus een aanzienlijk stuk door de zijtuin alvorens ze bij de voordeur zijn.

In dit tuinontwerp is de rand van de waterpartij afgewerkt met gazon en rvs U-profiel. Tijdens de tuinaanleg is achter het grote natuursteen terras een strakke verhoogde border aangebracht, die opgesierd wordt door Hydrangea arborescens ‘Annabelle’.
Hier middenin zijn vier eigentijdse dakplatanen gepoot,die in het tuinontwerp een prominente rol vervullen. De dakplatanen zijn eveneens uit eigen kwekerij.

Jaar: 2003
Plaats: Amersfoort

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik