Landelijke tuin in Tiel

Het landelijke prieel met rieten kap is de absolute eye catcher in dit tuinontwerp in Tiel. De L vorm van dit prieel is bovendien een orginele vorm. Het stukje sierbestrating van oude klinkers behoort bij dit prieel, maar is niet overkapt. Door het gemetselde muurtje wordt dit stukje sierbestrating automatisch het verlengstuk van het prieel. De brede trap verschaft toegang naar het hoger gelegen gedeelte van de tuin. Aan de andere kant van het prieel loop je zo het gazon op.

De woning en de garage van deze tuinaanleg in Tiel zijn een stuk hoger gelegen dan de tuin. Het authentieke muurtje om dit hoogte verschil op te vangen, loopt in een ronding door het tuinontwerp, zodat dit ´keermuurtje´ niet bij de woning, maar bij de tuin hoort. Om de eenheid in het tuinontwerp te bewaren, is dit authentieke muurtje op meerdere plaatsen toegepast. Om het muurtje extra allure te geven, is het tijdens de tuinaanleg afgewerkt met hardstenen randen. Aan de binnenkant van dit ronde muurtje loopt het ronde paadje van oude gebakken klinkers, welke begint onder de pergola bij het hoofdterras en eindigt bij de brede trap van het prieel.

Het gazon is natuurlijk een essentieël onderdeel van deze landelijke tuinaanleg in Tiel. Het vormt de verbindende factor tussen de diversen hoekjes in dit tuinontwerp. Het bovenste gedeelte begint bij het hoofdterras en loopt als tallud langs het prieel naar beneden, waar het eindigt als speelweide. De plukken beplanting zorgen op de juiste punten voor afwisseling. Op elk punt in de tuin zie je de tuin weer uit een ander perspectief. De rode beuk en de treurwilg versterken nog eens het landelijke karakter van dit tuinontwrp in Tiel

Jaar: 2007
Plaats: Tiel

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik