Tuin met strakke vijver in Amersfoort

De L-vorm van deze vijver in Amersfoort is gekozen, omdat hij op deze manier een overgang creëert naar de royale zijtuin, waardoor dit tuinontwerp ruimtelijker oogt. Beide terrassen zijn zo gekozen dat je goed zicht op de strakke vijver hebt.

Verrassend element in dit tuinontwerp is het pad van grote Schellevis tegels. Dit pad loopt door over de vijver heen. De tegels zijn zo aangelegd dat het net lijkt of ze op het water zweven.

Ondertussen loopt het gazon van achteruit in strakke, maar speelse vlakken door het tuinontwerp heen naar de voorkant toe. De borders zijn tijdens de tuinaanleg zo aangebracht dat ze op de juiste plaatsen voor onderbreking zorgen.

In de voortuin is een royale oprit aangelegd, zodat er meedere auto’s op geparkeerd kunnen worden. Als onderbreking loopt er door de oprit een baan klinkers in een contrasterende kleur de voortuin in. Zo betrekken we de oprit bij de voortuin, waardoor dit tuinontwerp in Amersfoort ruimtelijker lijkt.

In de zichtlijn van deze baan klinkers is tijdens de tuinaanleg een sokkel geplaatst, waar een mooie bloempot op geplaatst is. Buxushaagjes, gecombineerd met een zachte tint siersplit complementeren het lijnenspel van het tuinontwerp.

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik