Cirkeltuin in Ochten

De cirkel is het figuur van de oneindigheid. Bij dit tuinontwerp in Ochten zijn de cirkelpaadjes bepalend voor het beeld van de sfeertuin.

In de voortuin loopt het cirkelpad de hoek om naar de zijtuin. Hierdoor worden in het tuinontwerp de voor -en zijtuin één. Het halve cirkelpad in de zijtuin zorgt ervoor dat de (smalle) zijtuin breder lijkt.

In de achtertuin wordt door middel van het cirkelpad juist weer het effect van oneindigheid gecreëerd in deze tuinaanleg in Ochten. Als je de achtertuin binnen loopt over het cirkelpad, is het tuinontwerp zo ingericht, dat je nieuwsgierig wordt gemaakt door dingen waar je slechts een glimp van op kan vangen. Naarmate je het pad verder bewandelt, ontdek je steeds meer zaken die je eerst niet zag, maar er verdwijnen ook weer dingen die je in eerste instantie wel kon zien.

Sfeerbepalend in de achtertuin is de grote, bestaande notenboom. Het plaatsen van het tuinhuisje met terras onder deze boom maakt het plaatje extra romantisch. Zeker omdat midden over de breedte van de achtertuin een beukenhaag, onderbroken door een pergola, loopt. Deze pergola dient als doorkijkje van zowel voor naar achter als andersom.

Tijdens de tuinaanleg is de beplanting zeer gevarieerd aangelegd. Zo heeft deze sfeertuin in Ochten het hele jaar door bloei.

Jaar: 2005
Plaats: Ochten

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik