Bostuin in Ede

Bij dit tuinontwerp in Ede hebben we te maken met een nieuwbouwwoning in een bestaande wijk, waar het beeld bepaald wordt door de vele bomen die er groeien. De wens qua tuinontwerp van deze klant in Ede was om een bostuin te realiseren, met de kenmerken die daarbij aansluiten: natuurlijke materialen, gezelligheid, sfeer en verrassende elementen.

Gezichtsbepalend in dit tuinontwerp in Ede is het prieeltje aan de linkerkant. Het prieeltje is verhoogd; wanneer je er onder zit kijk je leuker de tuin in. In het prieeltje is eveneens een schuurtje/berging geïntegreerd. Dit is erg makkelijk om tuinmeubelen en wat tuingereedschap in op te bergen.

Voor het prieeltje langs loopt een pergola die doorloopt, het grote terras op, dat tegen de woning aan ligt. De pergola knikt 4 meter voor het huis, waarna hij parallel verder loopt.

Het grote terras dat tijdens de tuinaanleg in Ede tegen de woning is aangelegd, wordt aan het eind “opgesloten” door een beukenhaagje, wat over de breedte door het tuinontwerp loopt. Hierdoor lijkt de tuin breder dan hij in werkelijkheid is.

Het achterste gedeelte van de tuin is als wandelgedeelte ingericht. De paden zijn gemaakt van boomschors en slingeren tussen de beplanting door.

De tijdens de tuinaanleg gekozen beplanting gedijt uitstekend in deze bostuin. Er zijn veel bodembedekkers, hosta’s, siergrassen en varentjes toegepast. Deze planten versterken eveneens de identiteit van deze tuinaanleg in Ede

Jaar: 2002
Plaats: Ede

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik