Het beplantingsplan

Het meest onderschatte aspect van de tuinaanleg,  is het indelen van de beplanting. Het tuinontwerp valt of staat met een gedegen beplanting die de identiteit van het tuinontwerp versterkt. Ook voor de beplanting is het van belang, dat u uw eigen stempel drukt op de invulling hiervan. Welke kleuren vallen in de smaak, wat zijn uw favoriete planten en op welke plekken moet privacy  worden gewaarborgd?

Kleur-blad combinatie

De belangrijkste factor bij het maken van een beplantingsplan is de kleur-blad combinatie: hoe verhouden de planten zich ten opzichte van elkaar? De planten moeten elkaar versterken, maar ze moeten gelijktijdig ook harmoniëren. Een goed voorbeeld is een boeket bloemen van de vak-bloemist. Een verscheidenheid aan bloei en bladvormen kenmerken het boeket, maar het vormt toch één geheel. Juist dat grote blad of het bosje sprieten, maakt het boekt compleet en laat de mooie bloemen nog mooier tot uiting komen.

Dit principe is het uitgangspunt voor iedere border.

Vakbeplanting

Een andere invalshoek voor een beplantingsplan is  vak-beplanting. Hierbij gaan we uit van één soort beplanting per border. Soms onderbreken we zo’n border met een mooie solitaire struik of boom. Dit schept een mooi en rustig beeld. Vak-beplanting wordt vooral toegepast in strakke, minimalistische tuinen en is lang niet voor ieder type tuin geschikt

Enthousiast geworden of nieuwsgierig naar meer informatie?

Neem contact op

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik