Tuin aanleg

Met tuinaanleg zijn we aangekomen bij essentie van onze website. Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen hebben we al een behoorlijk traject doorlopen wat betreft de voorbereiding en kan worden aangevangen met de tuinaanleg. Het tuinontwerp is helemaal naar uw zin en qua materiaalkeuze zijn de knopen ook doorgehakt. Naar aanleiding van het tuinontwerp is ook de definitieve offerte opgesteld, waarin alle materialen en afspraken terugkomen, die tijdens de tuinaanleg van belang zijn. Bij de tuinaanleg komen diverse werkzaamheden kijken. Hieronder beschrijven we een aantal werkzaamheden, zoals ze in de praktijk worden toegepast.

Grondwerkzaamheden

Alle lijnen en hoogtes uit het tuinontwerp worden met  piket-paaltjes in uw tuin uitgezet.Op deze manier worden de plaatsen waar sierbestrating, borders, siergrind en eventueel een waterpartij komen, gemarkeerd. Indien mogelijk, voeren we de grond en graafwerkzaamheden uit met grondwerk-machines, die wij in eigen beheer hebben.

De plaatsen waar sierbestrating en eventueel een vijver komen, worden afgegraven en de grond wordt meteen verwerkt. Tegelijkertijd wordt er wit zand aangebracht voor de sierbestrating. Het meest onderschatte aspect van de grondwerkzaamheden is de afwatering. Vanaf de nog aan te leggen sierbestrating loopt water de tuin in;  de borders en eventueel gazon vangen het nodige water op. Als de afwatering in de bodem niet goed is, blijven er plassen in de tuin staan, waardoor de groei van planten en gazon stagneert. De tuin moet vooraf dus goed doorgespit en vrijgemaakt worden van oude wortels en puin, voor een optimale afwatering.

Sierbestrating

Na de grondwerkzaamheden leggen we de sierbestrating aan. Dit gebeurt vakkundig omdat we zelf stratenmakers in dienst hebben , voorzien van jarenlange ervaring op het gebied van sierbestrating in de particuliere tuin. Sierbestrating wordt vaak gekenmerkt door meerdere soorten bestrating, die vaak ook in hoogte van elkaar afwijken. Vakmanschap is dus essentieel. Voor het leggen van grote maten beton -en natuursteentegels hebben we een speciale vacuüm zuignap, waarmee we deze tegels snel en netjes kunnen leggen. Met speciale diamantzagen, zagen we elke tegel strak op maat.

Waterpartijen

De aanleg van een waterpartij is een  nauwkeurige aangelegenheid. In tegenstelling tot alle andere facetten van de tuinaanleg is het moeilijk om achteraf reparaties uit te voeren. Werken met duurzame materialen is dan ook een vereiste.

Elke waterpartij wordt voorzien van een hardhouten bekisting, al dan niet gecombineerd met kunststof randplinten. Deze bekisting is noodzakelijk om het folie membraan op de juiste plaats en de juiste hoogte te houden. Voor het foliemebraan werken wij met Seal-Eco EPDM-folie met 10 jaar garantie. Het kenmerk van EPDM folie is  dat het ozon bestendig , blijvend elastisch  en milieu vriendelijk is.Een uitgebalanceerde voedingsbodem met zuurstofplanten, substraat en bacteriën zorgt ervoor dat de vijver op een natuurlijke manier helder helder blijft.

Beplanting

Bij het aanplanten van een border is vooral voor het beplantingsplan essentieel. Hierover heeft u alles kunnen lezen op de pagina Het beplantingsplan.

Bouwtechnische aspecten

Onder bouw technische aspecten verstaan we kort gezegd ‘metselwerken’. Soms komt het voor, dat er in een tuin gemetseld moet worden. Soms vindt de klant het mooi, soms is het zo dat het wordt toegepast om de stevigheid en dus de kwaliteit te waarborgen, bijvoorbeeld als grondkering of voor een verhoogde vijver.Het is belangrijk dat er een stevige fundering gestort wordt, zodat de muur niet kan gaan zakken of scheuren. Het metselen van tuinmuurtjes, bloembakken en grondkeringen vindt plaats in eigen beheer.

Nieuwsgierig naar onze projecten?

Bekijk portfolio

  Harde werkers. Komt afspraken na.

  In 6 werkdagen werd onze nieuwe achtertuin aangelegd. Goed advies, mooi ontwerp, innovatie ideeën, luisterend oor naar de klant, goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig om mee samen te werken. Harde werkers. Komt afspraken na. Dit was onze tweede opdracht (ook voortuin aangelegd in april 2006). Aanbevolen!

  Edward, Tiel

  Goede advies, prettig in omgang

  Goed en gedegen advies. Prettig in omgang en denkt goed mee tav de wensen.

  Han, Wageningen

  Deskundige hovenier die meedenkt

  Onze ervaring is dat we met een zeer deskundige hovenier te maken hebben die meedenkt, zijn afspraken nakomt en goed communiceert.

  Nynke, Wageningen

  Goed en flexibel

  Goede adviezen. Goed meedenken. Betrouwbaar personeel. Flexibel met aanpassingen.

  Jan, Veenendaal

  Duidelijke offerte, goede uitvoering

  Naast een mooi tuinplan met onze wensen hierin verwerkt..ook een duidelijke offerte en vooral..goed uitgevoerd werk en nakomen van de afspraken.

  Frank en Simone, Zetten

  Goede nazorg

  Dit hoveniersbedrijf heeft eerder al onze voortuin aangelegd. Mede het originele ontwerp en de goede nazorg, deden ons besluiten om ook onze achtertuin aan te laten leggen. Toen er een boom dood ging in de voortuin, werd daar helemaal niet moeilijk over gedaan en werd hij meteen vervangen

  Esther, IJzendoorn

  Enorme verbetering

  Kuus Totaaltuinen heeft zich vanaf het begin van het traject verdiept in onze ideeën. De ervaring van Kuus heeft ervoor gezorgd dat kleine aanpassingen hebben geleid tot een enorme verbetering van het uiteindelijke resultaat.

  Robert, Kesteren

  Ga zo door!

  Ga zo door!

  Elly en Theo, Wageningen

  Klant centraal

  Klant staat centraal en wordt voorzien van deskundig advies. Wijzigingen zijn op elk moment mogelijk en bespreekbaar en er wordt goed afgestemd op de wensen en voorkeuren. Bij het voorstel van de beplanting en dergelijke zouden voorbeeldfoto’s voor een betere inbeelding van de tuin gewenst zijn. Zelf op namen zoeken op internet kan nog verschillende, vertekenende resultaten geven.

  René, Wageningen

  Prettig en professioneel

  – prettig en professioneel intake gesprek – tuinontwerp voldeed aan wensen incl. optionele uitbreidingen – goed advies in materiaalkeuze en beplantingschema – eerlijk en open communicatie, flexibel, goed bereikbaar – harde werkers, nauwkeurig en klantvriendelijk – tuin netjes opgeleverd.
  Specificatie offerte kan op bepaalde onderdelen wat gedetailleerder. Dit voorkomt misverstanden als werkzaamheden al zijn aangevangen.

  Bart, Maurik